Collectieve zorgverzekering

Een goede zorgverzekering is belangrijk. Voor inwoners van de gemeenten Woerden, Bodegraven-Reeuwijk, Montfoort en Oudewater biedt Ferm Werk een collectieve zorgverzekering aan bij VGZ of Zorg en Zekerheid.

De collectieve zorgverzekering bestaat altijd uit een basisverzekering plus een aanvullende verzekering. Beide verzekeraars bieden een aantal pakketten met verschillende vergoedingen en verschillende premies. Daardoor is er voor iedereen een passend pakket. VGZ en Zorg en Zekerheid accepteren iedereen, ook mensen met een minder goede gezondheid.

Door mee te doen heeft u voordeel omdat Ferm Werk een stukje van uw premie betaalt. De bijdrage is €15,00 per maand, tenzij de premie voor de aanvullende verzekering lager is.

Momenteel is het verdwijnen van de collectieve zorgverzekering veel in het nieuws. Maar helemaal verdwijnen doet het niet. Zorgverzekeraars mogen  geen korting meer geven op de basisverzekering. Op de aanvullende verzekering blijft dit wel mogelijk. U heeft dus nog steeds een voordeel.

De collectieve zorgverzekering is bedoeld voor mensen met een laag inkomen. Dat betekent dat uw inkomen niet hoger mag zijn dan 120% van de bijstandsnorm voor uw (gezins)situatie. Kijk hiervoor ook in de Tabel inkomens- en vermogensgrenzen uit onze brochure Extra's bij een laag inkomen. We kijken niet naar vermogen. 

Afbeelding
Screenshot van het gemeentepolis aanbod in Woerden

Overstappen naar de collectieve zorgverzekering van Ferm Werk kan ieder jaar met ingang van 1 januari. Bent u al bij VGZ of Zorg en Zekerheid verzekerd, dan kunt u ook tijdens het jaar overstappen naar het collectief van Ferm Werk. U kunt zich vanaf half november 2023 aanmelden voor de verzekering vanaf 1 januari 2024. Uw huidige verzekering wordt dan voor u opgezegd.

Uitgebreidere informatie over de collectieve zorgverzekering vindt u op gezondverzekerd.nl. Hier kunt u uw gemeente invullen om de pakketten en premies voor 2024 te vergelijken (klik op 'Wijzig pakket'). 

Voor het gemak even de nummers van de Klantenservices van beide zorgverzekeraars:

VGZ Klantenservice:0800 401 01 05 
Z&Z Klantenservice:071 58 25 825

Juist dan is de collectieve zorgverzekering van Ferm Werk geschikt voor u. U kunt namelijk een pakket kiezen waarbij de eigen bijdragen voor WMO en Wlz of vervangende mantelzorg worden vergoed. Daarnaast zijn er ook ruime vergoedingen voor andere kosten zoals tandarts en fysiotherapie. Ook bestaat er voor chronisch zieken en gehandicapten een extra tegemoetkoming. Kijk op de pagina Extra tegemoetkoming voor chronisch zieken en gehandicapten hoe dit is geregeld.

Uw verzekeraar heeft u de nieuwe polis voor volgend jaar gestuurd. Lees deze goed door en kijk of uw verzekering nog aan uw wensen en behoeften voldoet. Bent u tevreden met deze polis? Dan hoeft u niets te doen. U blijft volgend jaar verzekerd met het pakket dat in uw polis staat.

Misschien wilt u iets wijzigen. Ga daarvoor naar gezondverzekerd.nl, kies uw verzekering en klik op ‘aanvragen’. Op die manier kunt u de volgende wijzigingen doorgeven:

  • U kiest een ander aanvullend pakket. Uw verzekeraar zal u een nieuwe polis sturen.
  • U stapt over van VGZ naar Zorg en Zekerheid of andersom. Uw verzekeraar stuurt u een nieuwe polis en zegt uw huidige verzekering voor u op.

Meld u dan af bij Ferm Werk. Dan kan op onze website via Mijn Ferm Werk (inloggen met DigiD) en kies wijziging doorgeven. Lukt dat niet? Stuur dan een bericht naar info@fermwerk.nl en vermeld daarin uw naam en cliëntnummer.
Zorg er wel voor dat u tijdig een andere zorgverzekering afsluit. Bij het maken van een keuze kunt u gebruik maken van verschillende vergelijkingssites.

Let op: wijzigingen kunt u tot 1 januari 2024 doorgeven.