Hoe werkt vakantie aanvragen?

Iedereen moet er wel eens tussenuit. U ook. Misschien heeft u wel een heerlijke vakantie geboekt naar de Spaanse zon. Of gaat u genieten van al het moois dat Oostenrijk te bieden heeft. Maar één van de voorwaarden om een uitkering te kunnen ontvangen, is dat u in Nederland verblijft.

We kunnen ons voorstellen dat u zich afvraagt hoe dat dan werkt. Als u naar het buitenland op vakantie wilt, voldoet u tenslotte niet aan die voorwaarde. Maar u moet natuurlijk wel van een vakantie kunnen genieten. In totaal mag u 28 dagen (4 weken) per kalenderjaar in het buitenland zijn. 

Wel moet u dit minimaal 4 weken voor vertrek doorgeven. Hiervoor gebruikt u het formulier ‘Melding verblijf buitenland’ op onze website. Gaat u binnenkort al op reis, maar heeft u het formulier nog niet ingevuld? Ga dan snel naar deze pagina. Het ingevulde formulier kunt u mailen naar info@fermwerk.nl.

Bewaar bewijsstukken van uw verblijf in het buitenland, bijvoorbeeld de reservering van uw vliegticket. Dit kunt u als dat nodig is, gebruiken om te laten zien wanneer u in het buitenland bent geweest.

Gaat u op vakantie, maar blijft u in Nederland? Ook dan is het goed dat u dat aan ons doorgeeft. Zo weten we dat niet thuis bent als we met u in contact willen komen. Kunt u door uw vakantie uw inkomstenformulier niet op tijd inleveren? Doe dit dan gelijk de eerste dag nadat u thuis komt.