Muurbloempjes x Ferm Werk: samen verschil maken

We hebben een fantastische nieuwe, internationale opdrachtgever! Het is Walleaf, het bedrijf achter Muurbloempjes.  Een kleine onderneming die net als wij verschil wil maken. Vanaf begin deze maand doen we dat dus samen!

Begin deze maand is het officiële contract met Ferm Werk getekend. Daar hebben we met alle betrokken medewerkers van hal 1B een klein feestje van gemaakt.

Afbeelding
De oprichters van Muurbloempjes en directeur van Ferm Werk geven elkaar een boks boven het contract dat zij net hebben getekend. De medewerkers van Ferm Werk die de productie gaan doen en hun leidinggevenden staan er omheen.

Het begon klein

In een huisje in Utrecht waar Adinde en Elisa woonden. Daar vond je plantjes en stekjes op elk tafeltje en in ieder hoekje.

Het wordt steeds voller in huis en het ontwerpersduo denkt na over hoe ze dit kunnen oplossen. Ze denken aan iets voor aan de muur. Maar wat dan??? Het idee om een glazen vaasje aan de wand te bevestigen wordt in het netwerk van Adinde en Elisa gelijk enthousiast ontvangen.

De vaasjes van Muurbloempjes worden in acht kleuren geleverd. De FSC-gecertificeerde verpakking is tegelijkertijd een verzenddoosje. En de gebruiksaanwijzing download je met een QR. Zo maken ze een minimale impact op het milieu.

Er wordt een website gebouwd en de ingezette advertenties en samenwerking met Driving Dutch Design zorgen dat de verkoop in een stroomversnelling komt.

Geweldige groei

Hun bedrijf groeit net zo snel als de plantjes en met al die voorraad wordt hun huis nu alsnog heel snel te klein. Ze zoeken een plek voor de productie en hun kantoor. Die vinden ze in Utrecht. Na ongeveer een half jaar wordt het maken, inpakken en verzenden hen te veel en gaan ze op zoek naar een partner. Ze willen wel graag een bedrijf dat net als zij gaat voor impact. En dat is het moment dat Ferm Werk in beeld komt.

Productie & later ook de webshop

Wij verzorgen de productie in hal 1B. Van het vouwen van de doosjes, het lijmen van de magneetjes op de vaasjes en tot slot het verpakken. De medewerkers krijgen een goede instructie in alle onderdelen van het productieproces. Het lijmen van de magneetjes aan de vaasjes, is een precies werkje. Dat is een mooie uitdaging voor de medewerkers. Elisa en Adinde hebben hier een speciaal systeem voor ontwikkeld dat hen hierbij helpt. 

De productie is nu opgestart en later dit jaar komt ook de webshop erbij. We zijn blij met het 'vaste' werk en gaan voor een langdurige en vruchtbare samenwerking met deze mooie opdrachtgever.