Hulp bij schulden

Als schulden en onbetaalde rekeningen u boven het hoofd dreigen te groeien is het verstandig om snel hulp te zoeken. U kunt dan een beroep doen op instanties die u helpen om uw financiële situatie weer op orde te brengen. Indien dat nodig is, krijgt u hulp bij het treffen van een schuldenregeling. Als u een beroep moet doen op de Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen (WSPN), dan kunnen zij u daarbij ondersteunen.

Zelf je schulden regelen

Heeft u geen problematische schulden, maar maakt u zich wel zorgen over betalingsachterstanden? Dan heeft u wellicht baat bij de website van het Nibud: www.zelfjeschuldenregelen.nl.

Inwoners van de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Montfoort en Oudewater

Woont u in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk? Dan kunt u voor hulp terecht bij het team Schulddienstverlening van de gemeente. Woont u in Montfoort? Dan kunt u terecht bij schuldhulpverlening van Plangroep. Plangroep is uitvoerder van schuldenregelingen voor deze gemeente. Woont u in de gemeente Oudewater? Dan kunt u terecht bij Stadsteam Oudewater.

Wilt u contact met medewerkers van de schuldhulpverlening?

De medewerkers werken alleen op afspraak. U kunt contact opnemen via:

Inwoners van de gemeente Woerden

Bent u inwoner van Woerden, dan kunt u voor hulp bij schulden terecht bij de gemeente Woerden: Woerden Wijzer.

Kijk ook eens op woerden.startpuntgeldzaken.nl. Op deze website kunt u na het invullen van een aantal vragen zien van welke (landelijke) regelingen u gebruik kunt maken. Daarnaast staat er veel informatie op de website over hoe u slim met uw geld om kan gaan.