Functiecreatie bij CAG

Ferm Werk en het Werkgeversservicepunt Midden-Holland werkten samen om bij CAG Groep in Reeuwijk een functie te creëren. Een pracht van een kans voor Alifa om een nieuwe start te maken. En een aanwinst voor CAG, zoals ze zelf zeggen.

CAG Groep in Reeuwijk levert al meer dan 25 jaar advies en diensten op het gebied van waterkwaliteit, luchtkwaliteit, binnenklimaat, energieverbruik en veiligheid. Daarnaast hebben ze als werkgever het hart op de juiste plaats. Ze willen graag meer betekenen voor de maatschappij. Dat deden ze door de Syrische Alifa aan te nemen en te denken in mogelijkheden. Samen met Ferm Werk en WerkgeversServicepunt Midden-Holland keken ze goed naar wat ze wèl kan bijdragen en leren.
 
Een functie creëren?
Iets betekenen voor de maatschappij kan natuurlijk op vele manieren. De directie besloot mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te helpen. In maart ging de telefoon bij Jacqueline van der Spoel-Molenaar, één van onze Accountmanagers Werkgeversdienstverlening. Aan de andere kant van de lijn Judith Hoogbruin-Kamphorst van CAG. Samen creëerden zij een functie. Dat wil zeggen: keken of er relatief eenvoudige taken waren die medewerkers konden afstoten. Daarmee kwam tijd vrij voor de medewerkers en ontstond een nieuwe functie. Jacqueline en Judith kwamen op een pakket met verzorgende en licht administratieve taken.
 
Re-integratie
Het takenpakket was er, nu nog een kandidaat. Jacqueline en Re-integratieconsulente Kim de Jong bekeken samen welke cliënt het beste zou passen bij dit bedrijf en deze functie. Om die match te maken, wordt gekeken naar duurzame inzetbaarheid, doorzettingsvermogen en mogelijkheden om verder te ontwikkelen. De keuze viel op Alifa.
 
Van naaister tot gastvrouw
Alifa komt uit Syrië. Daar werkte zij in een naaiatelier. Bij CAG is ze gastvrouw en ontvangt ze de gasten. Ook vraagt ze wat iedereen op de afdeling wil drinken. Daardoor maakt zij natuurlijk een praatje, wat haar helpt beter Nederlands te leren. Ze zorgt dat de keuken er tip top uit ziet voor en na de lunch en heeft wat lichte administratieve taken.
 
Investeren in leren
Alifa krijgt hulp van CAG, Ferm Werk en WSP Midden-Holland bij haar ontwikkeling. Zo heeft CAG een laptop geregeld waarmee ze een typecursus kan volgen. Als die klaar is, mag ze aan de slag met Word en Excel. Met een jobcoach van Ferm Werk werkt Alifa aan werknemersvaardigheden en persoonlijke ontwikkeling. Alifa durfde een enorme sprong in het diepe aan; op 49-jarige leeftijd werken en leren tegelijk en werkzaamheden uitvoeren die ze nog nooit heeft gedaan. Ze grijpt de kans om in een ander land een nieuwe toekomst op te bouwen, met beide handen aan en de dankbaarheid stráált van haar af. 
 
Ook iets doen?
Wil je ook iets doen voor mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt of heb je een SROI-verplichting? Neem dan zeker contact op met het WerkgeversServicepunt Midden-Holland of Ferm Werk. Wij helpen je graag.