Denken in mogelijkheden!

Denken in mogelijkheden leverde Justin en zijn werkgever G. Snel heel wat op! Lees hier hoe wat meedenken en een flexibele start een mooi resultaat opleverde!

Vorig jaar zomer zocht Justin een nieuwe baan als vrachtwagenchauffeur. G. Snel in Woerden kende hij goed, omdat zijn vader daar al jaren voor reed. Hij dacht echter dat hij daar zelf nooit zou kunnen werken. Vrachtwagen chauffeurs werken namelijk 6 dagen in de week en 12 uur per dag. Toch?

Dat aantal uren zou voor Justin niet werken; dan raakt hij overprikkeld en oververmoeid. Toch is hij samen met Ferm Werk in gesprek gegaan met Piet Verdoold van Snel. Samen maakten ze een plan waarin Justin begon met 3 dagen per week van 8 uur en elke dag dezelfde route. Alle planners werden erover ingelicht. In de loop van de tijd zou goed gekeken worden naar mogelijke opbouw van het aantal uren.

Het afgelopen jaar heeft Coosje de Boeck, jobcoach bij Ferm Werk, Justin en Piet mogen coachen bij dit proces. Samen hielden ze in de gaten dat de afspraken werden nageleefd. Ondertussen werkt Justin 32 uur per week en heeft hij zijn eigen vaste wagen bij Snel.

Een prachtig voorbeeld van hoe een bedrijf kan denken vanuit de mogelijkheden van een werknemer. Justin kreeg een leuke baan waarin rekening gehouden werd met zijn mogelijkheden. En Snel kreeg er een enorm zorgvuldige en loyale werknemer voor terug. Daarom ging Coosje een lekkere taart langsbrengen om te vieren dat Justin een vast contract heeft gekregen!