Vraag de energietoeslag 2023 nu aan!

Nu het weer kouder wordt, stijgen de energiekosten. Heeft u een laag inkomen en woont u in Woerden, Oudewater, Montfoort of Bodegraven-Reeuwijk? Dan kunt u nu de energietoeslag 2023 aanvragen!

Verhoogde inkomensgrens

Alle gemeenten mogen zelf bepalen welke grens zij gebruiken om te bepalen wie de toeslag krijgt. Dit heet de inkomensgrens. Had u vorig jaar geen recht op energietoeslag? Dit jaar misschien wel! Woerden, Oudewater en Bodegraven-Reeuwijk hebben namelijk de inkomensgrens verruimd van 120% naar 140% van de bijstandsnorm die voor uw situatie geldt. Montfoort gebruikt voor de energietoeslag wel nog steeds een inkomensgrens van 120% van de bijstandsnorm. 

Automatische betalingen

Heeft u in april 2023 een nabetaling van de energietoeslag 2022 ontvangen? Of had u op 1 oktober 2023 recht op een uitkering voor uw levensonderhoud van Ferm Werk? Dan had u de energietoeslag uiterlijk 31 oktober 2023 op uw rekening moeten krijgen. U hoefde daar zelf niets voor te doen. Heeft u de energietoeslag niet automatisch gekregen, vraag hem dan vooral aan! 

Extra energiehulp

Inwoners die recht hebben op energietoeslag kunnen vaak ook andere energiehulp krijgen. Kijk hiervoor op www.woerden.nl/energiehulp en https://www.bodegraven-reeuwijk.nl/energiecoach

Meer informatie

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor de energietoeslag, hoe de aanvraag werkt, of heeft u andere vragen? Kijk dan op onze pagina over de energietoeslag