Cybercriminelen gebruiken energietoeslag

Cybercriminelen grijpen dit keer de energietoeslag aan om mensen geld afhandig te maken. Pas dus op! Ga niet in op e-mails of sms'jes over de energietoeslag maar vraag deze altijd zelf aan. Woon je in Gemeente Woerden, Gemeente Oudewater, Gemeente Montfoort of Gemeente Bodegraven-Reeuwijk en wil je de energietoeslag aanvragen? Dat kan via Ferm Werk. Ga naar www.fermwerk.nl/energietoeslag voor meer informatie en aanvragen.

Veel mensen maken zich op dit moment zorgen over de hoge energierekening. De nepmails en sms’jes spelen daarop in. In de e-mails en -sms'jes staat dat je recht hebt op een eenmalige tegemoetkoming. 

De nepmails en sms’jes worden ook wel opgevolgd door neptelefoontjes van de 'bank'. De criminelen proberen zo achter bankgegevens te komen. Er wordt dan gezegd dat er fraude is gepleegd met met je bankrekening. Door tijdelijk geld over te boeken naar een andere rekening zou je je geld veilig kunnen stellen.

Klik nooit op een link of button in e-mail, sms of whatsapp-bericht van een bank. Banken vragen niet op deze manier naar bankgegevens. De energietoeslag aanvragen kan via www.fermwerk.nl/energietoeslag. Je logt vanaf daar met je DigID in een beveiligde omgeving in.