Dyslexie Tekst formaat AAA
Foto website

Rondje Ferm Werk: een goede gelegenheid om van gedachten te wisselen

Na 2 zeer interessante bijeenkomsten op 14 maart jl. en 23 mei jl. organiseren we in 2017 nog 1 “laatste rondje” op 5 september 2017. Tijdens Rondje Ferm Werk gaat Bernhard Drost (algemeen directeur Ferm Werk)  samen met ondernemers uit de regio in gesprek over de uitdagingen die we zien op de arbeidsmarkt. “Samenwerken aan toekomst perspectief” staat hierbij centraal.

“Wij willen horen waar werkgevers tegenaan lopen en hoe wij ze kunnen helpen om toch de stap te zetten om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te nemen. Door onze uitdagingen gezamenlijk te bespreken, kunnen we mensen die langs de kant staan weer perspectief bieden! En daarnaast geloven wij er in dat we werkgevers kunnen helpen met personeel”, aldus Bernhard Drost.

Tijdens de bijeenkomsten kwam naar voren dat we gedeelde zorgen hebben over het vinden van gemotiveerd én gekwalificeerd personeel in de toekomst. Hoe kunnen we de huidige groep werkzoekenden laten aansluiten op de vraag van de werkgever? We zien met elkaar het belang van buddy- en ambassadeurschap van lokale ondernemers voor de doelgroep vanuit de Participatiewet.

Nicole Heij van Verweij Houttechniek verwoorde het mooi: “Met elkaar in gesprek gaan is de basis. Wees nieuwsgierig naar elkaar, in plaats van je te laten leiden door vooroordelen”.

Wilt u meer lezen over de Ronde Tafel sessies, klik hier voor het artikel in het blad OnderNamen

rfw