Dyslexie Tekst formaat AAA
Foto FW website

Op de koffie bij....Peter Zevenhuizen van Geschenk met een verhaal

Geschenk met een verhaal

Geschenk met Verhaal is al sinds 1998 specialist in relatie- en eindejaarsgeschenken met een bijzonder verhaal. 

Kopen is kiezen
Koop bewust en kies wat je koopt, want daarmee stem je voor bepaalde producten en voor andere bewust niet. Wij staan voor duurzaamheid en fair bij de productie van onze geschenken. Veel van onze producten worden in Fair Trade werkplaatsen gemaakt. Hierdoor weten we:

  • dat we tegen een eerlijke prijs inkopen; 
  • dat de makers onder fatsoenlijke omstandigheden werken en een eerlijk salaris verdienen;
  • dat er niets door kinderhanden is gemaakt;
  • dat we geen grondstoffen gebruiken uit beschermde natuurgebieden;
  • dat we milieuvriendelijk produceren en waar mogelijk zo duurzaam mogelijk verpakken en transporteren.

Duurzaamheid in relatie
Duurzaamheid staat ook voor de relatie die we aangaan met onze producenten. We investeren in nieuwe werkplaatsen, machines en de verdere ontwikkeling van onze partners. We committeren ons voor langere tijd aan producenten. In Nederland werken we voor inpakwerkzaamheden samen met Het leger des heils en Ferm Werk. Binnen ons eigen kantoorpand streven we naar een zo duurzaam mogelijk manier van werken. Op deze manier willen we een bijdrage leveren om samen te werken aan een betere wereld.

Een eigen fairtrade label
Onze eigen productlijn is gemaakt uit gerecycled materiaal en fairtrade geproduceerd in Nederland of in onze dependance in India. Het zijn shoppers en congres-bags gemaakt uit recyclede teabags uit India, kruiden en bloemen om zelf te zaaien en eindeloze notitieboeken waardoor er geen bomen meer gekapt hoeven te worden. Alle geschenken zijn te bedrukken en te personaliseren. Met deze geschenken maken wij ons sterk voor een betere wereld.

Waarom werken jullie samen met Ferm Werk?
Wij vinden het belangrijk dat iedereen deel kan zijn van onze maatschappij. Wij hebben veel overeenkomsten gezien met de werkwijze van Ferm Werk en ons werk in Afrika en India. Ferm Werk geeft hun medewerkers kansen om te ontwikkelen. Dat vinden wij belangrijk. Dit past bij onze visie. Verder zijn er korte lijnen en worden we begrepen.

Hoe is het begonnen?
Peter is na zijn studie aan het werk gegaan in Afrika als reisbegeleider. Daar heeft hij gezien dat je de mensen het beste kan helpen door opleiding en eerlijke arbeid. Hiervoor heeft hij samen met zijn team verschillende projecten opgezet in Afrika en India. Erg mooi om de passie van Peter en zijn team te zien. We gaan voor een mooie samenwerking.