Dyslexie Tekst formaat AAA
Foto website

Ferm Werk en Toyota gaan samen opleiden

LogoToyota

De logistiek kan mensen gebruiken! Mensen die deze mooie sector draaiende houden. Zij die ervoor zorgen dat de keten tussen de producent en consument niet verbreekt. Voor sommigen blijkt de afstand tot de arbeidsmarkt nog erg groot en daar moet verandering in komen. Zeker in de logistiek, een sector waar werken naar vermogen nu juist zo past vanwege de variatie. Ferm Werk en Toyota Material Handling gaan de uitdaging aan om juist nu de opleiding te maken die past bij het niveau van mensen die in de logistiek aan de slag willen.

 

Kansen pak je samen

De samenwerking is een gericht proces waarbij Toyota Material Handling en haar kennispartner iLearn company de lesstof en de digitale middelen leveren. Het Test & Trainingscentrum van Ferm Werk zorgt voor de kennisoverdracht, de opleiding, persoonlijke jobcoaches en de beste match tussen regionale werkgevers en werkzoekenden. Wij zijn het met elkaar eens dat logistieke werkgevers de sleutel zijn tot succes als het gaat om geschikte arbeidsplaatsen. Voor de kandidaten van de opleiding geldt dat werkend leren actief bijdraagt aan het eigen succes, trots, constructief bezig zijn en werken aan een beter arbeidsperspectief.

 

Duurzaam opleiden

Duurzaam opleiden bestaat altijd uit de mix van mens, proces en techniek. Door blended learning, de combinatie van digitaal leren, praktijk en klassieke scholing wordt de logistieke praktijk verbonden met gerichte kennis. Deelnemers leren over veiligheid, efficiënt werken maar ook de spelregels voor werken met intern transportmaterieel en andere logistieke middelen. Elke stap in de opleiding levert voor deelnemers succes op. En vanzelfsprekend, successen behalen is een prima motivatie om door te gaan met leren.

 

Afstanden overbruggen met maatwerk

Grote afstanden zijn alleen te overbruggen met maatwerk. Maatwerkmiddelen waar opleiders zich mee onderscheiden. Kenmerken zijn een praktische en aansprekende inhoud, praktijkervaring opdoen en de inzet van een overtuigende opleider met uitstekende didactische kwaliteiten. Dat betreffende leerproces is geen ‘kunstje’. Deelnemers leveren een actieve bijdrage aan hun eigen groei.

 

Meedoen in de samenleving

Kortom, maatwerk dus om goede kansen te creëren. Daar hebben we kennispartners bij nodig en geschikte werkgevers. Een participatieve samenleving start met goede voorbeelden. Deze opleidingscase stelt Ferm Werk en Toyota Material Handling in staat gericht te werken aan dat doel; meedoen in de samenleving. Wij werken samen op dat snijvlak van het commerciële en het sociale domein in een gezond zakelijk construct. In de hoop dat goed voorbeeld doet volgen.

 

Match tussen verschillende domeinen

Laten we het mogelijk maken dat de logistieke sector mensen aan het werk helpt met zicht op een langdurige arbeidsrelatie. Benieuwd naar de ontwikkelingen rondom deze samenwerking, of meewerken/deelnemen aan deze leerlijn als kennispartner of werkgever? In oktober organiseert Ferm Werk een nieuwe werkgeversbijeenkomst. Indien u interesse heeft, kunt u telefonisch contact opnemen met Hans van der Meer of  Rhimou Sureveen op nummer: 0348 – 497000.