Dyslexie Tekst formaat AAA
Foto website

Buddyproject laat wederom zijn kracht zien

Op 7 februari 2017 is het 5e Buddyproject van start gegaan. Op dit moment zijn al tien van de vijftien werkzoekenden aan het werk! Dit is een waanzinnig goed resultaat.

Wethouder Kromwijk van de gemeente Bodegraven- Reeuwijk: “Ik ben blij dat er ook bij werkgevers enthousiasme is om te werken aan vernieuwende, effectieve vormen om mensen op weg te helpen naar een betaalde baan.”

Bij het Buddyproject worden 15 werkzoekenden aan 15 lokale ondernemers gekoppeld. Zij bepalen met elkaar welke kant ze op willen, het gezamenlijke doel is: kansen op werk vergroten. Iedereen is volop in gesprek met zijn kandidaat. Het gaat daarbij over hulp bij sollicitaties, aanpassingen op het cv, sparren over een realistische zoekrichting, wel of geen vrijwilligerswerk als opstart, tips over cursussen e.a. Zes deelnemers zijn ondertussen gestart in een betaalde baan én vier kandidaten hebben een werkervaringsplek. Het doel van een werkervaringsplek is het opdoen van werkervaring óf het leren functioneren in een arbeidsrelatie.

Alle buddy’s realiseren zich heel goed dat hun netwerk van grote waarde kan zijn voor hun kandidaat. De ondernemers geven ook aan dat het een uitdaging is. De afstand tot de arbeidsmarkt is groot. Dat heeft vaak te maken met een combinatie van factoren. Bijvoorbeeld beperkte beschikbaarheid vanwege zorg voor kinderen. Géén of weinig werkervaring. Of beperking door taal en fysieke mogelijkheden. De geijkte sollicitatiemethodes zijn daardoor ontoereikend. Hierbij is het advies en het netwerk van de buddy’s van cruciaal belang. Buddy’s brengen creativiteit en inventiviteit om de werkzoekenden op weg te helpen een vervolg stap te maken. Ferm Werk is dan ook erg blij met de ondernemers die zich aanmelden als buddy!

Heeft u niet direct vacatures, maar lijkt het u wel leuk om een buddy te zijn? Neem dan vrijblijvend contact op met Marja Duine, accountmanager werkgeversdienstverlening. Zij is bereikbaar onder nummer 0348-497005 of per e-mail marjaduine@fermwerk.nl