Dyslexie Tekst formaat AAA
Foto website

Aan het werk met een beetje extra hulp!

Boer Bouw

Dankzij Social Return On Investment (SROI) komen steeds meer langdurig werkeloze mensen aan het werk. Zo ook Edwin Dijkman die aan het werk is bij Boer Bouw BV in Nieuwerbrug.

Wanneer de gemeente een opdracht heeft, maakt ze dit bekend en vraagt bedrijven om offertes in te dienen. Na de sluitingsdatum van deze procedure kiest de gemeente wie de opdracht mag uitvoeren. Bij aanbestedingen boven de 50.000 euro hanteert de gemeente Bodegraven-Reeuwijk het Amerikaanse SROI-principe. Het Social Return On Investment. De gemeente “investeert in het bedrijf” en wil daarvoor een social return terug in de vorm van een betaalde baan voor iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Zo kreeg Boer Bouw BV uit Nieuwerbrug de opdracht om de bibliotheek in Reeuwijk te renoveren en kwam dientengevolge in contact met Ferm Werk. Zij zouden, in het kader van het SROI principe, op zoek gaan naar iemand die bij Boer Bouw BV zou passen. En als er niet iemand met dat profiel in de kaartenbak zou zitten, dan zou Boer Bouw BV bij bijvoorbeeld één van hun leveranciers moeten vragen of zij, vanwege het SROI principe, iemand voor een jaar zouden kunnen gebruiken. Pim Giessen van Boer Bouw BV voerde gesprekken met Ferm Werk en gaf aan dat het fijn zou zijn als zij iemand zouden kunnen vinden die in de buitendienst mee zou kunnen werken.

Floor Boer, directeur van Boer Bouw BV, geeft toe dat ze er in het begin wel wat sceptisch tegenover stonden. “Vooral toen we hoorden dat onze gemeente afwijkt van andere gemeenten die dit principe hanteren. De gemeente vraagt je iemand voor een jaar in dienst te nemen en niet voor de duur van de klus, want die duurt maar een week of tien. Je weet in de bouw namelijk nooit of je daarna nog wel werk hebt voor die persoon.”

Iedereen uiteindelijk tevreden. Ferm Werk kwam met een man waarvan zij dachten dat hij wel bij het bedrijf zou passen. Pim Giessen: “Edwin kwam op gesprek en bleek al bij een houthandel te hebben gewerkt, bij een hovenier én ervaring te hebben in de bouw. Hij wist dus van aanpakken. Het klikte goed en al snel hadden we een overeenkomst”.

Edwin Dijkman, een 41 jarige inwoner van Woerden, werkt nu sinds 12 december vorig jaar in de buitendienst van Boer Bouw BV en doet van alles. “Hij is gelukkig heel breed inzetbaar en ik heb hem nog niet chagrijnig gezien. Hij kletst de hele dag en is een goede aanvulling op ons personeel.” Ook Edwin zelf is zeer tevreden. “Niet alleen over Ferm Werk, want zij hebben mij heel goed geholpen, maar ook over het werk. Het is wel heel wat anders dan ik de afgelopen tijd heb gedaan voordat ik werd ontslagen, maar het gaat goed. Ik ga met plezier naar mijn werk en we hebben onderling ook veel lol.”

Floor Boer: “Hij werkt hard! Afhankelijk van de ontwikkelingen in de bouw en of hij het zou willen, is het ook niet ondenkbaar dat hij bij ons blijft werken”.

Heeft u ook een SROI uitdaging? Neem dan vrijblijvend contact op met Marcel Riebel, accountmanager werkgeversdienstverlening. Hij is bereikbaar onder nummer 0348-497000 of per e-mail marcelriebel@fermwerk.nl