Dyslexie Tekst formaat AAA
Foto website

“Als ze allemaal zo zijn als Fadi”

Fadi bij Brandenburg

Fadi is een zogenoemde “statushouder”, geboren in Syrië, gevlucht naar Nederland, gehuisvest in Montfoort en keihard zijn best gedaan om zijn inburgering te halen.  Sinds augustus 2017 is hij ook een van de medewerkers van Brandenburg Culinair in Oudewater.

“Per 1 januari krijgt hij een contract bij ons, nu staat hij nog op de payrol van een uitzendbureau. Dat is ook de beste manier om mensen te leren kennen”, aldus Marnix Voorrips (productieleider Brandenburg). “Iedereen die graag wil leren en gemotiveerd is verdient een kans, kennis kunnen we overdragen. Het was natuurlijk even wennen, maar dat is het met alle nieuwe werknemers. Het maken van onderscheid tussen onze diverse producten is lastig, maar Fadi heeft het productenboek bestudeerd en ons verrast met zijn leergierigheid. “Als ze allemaal zo zijn als Fadi, zijn ze hier welkom!”

Zijn teamleider Gosia verteld: “Hij is gedreven, vriendelijk en ik heb hem echt zien opbloeien. De eerste weken was hij wat terughoudend en stil, maar nu geeft hij leiding aan de 4 mensen die aan zijn lijn staan. We ervaren nagenoeg geen taalbarrière. Je went aan elkaar in de manier van communiceren. Je hoort hem niet klagen, hij begint vroeg en wil graag ingezet worden op zoveel mogelijk diensten. Als vader van drie kinderen is hij echt verassend flexibel, hieraan merk je zijn gedrevenheid om er wat van te maken hier in Nederland. Hij heeft ook zijn rijbewijs gehaald en gaat een auto kopen zodat hij een stuk vrijer is”.

Fadi woont sinds 2015 in Montfoort en wordt door Ferm Werk en Vluchtelingenwerk begeleidt. De begeleiding vanuit Ferm Werk is gericht op ervaren en ontwikkelen. Hierbij gaat het om onder andere het opdoen van werkervaring, extra taalondersteuning, trainingen zoals sollicitatietraining, begeleid solliciteren, VCA en arbeidsoriëntatie. Het uiteindelijke doel hiervan is natuurlijk de bemiddeling naar betaald werk, direct of bijvoorbeeld via vrijwilligerswerk of een werkervaringsplaats. Brandenburg besteedt al jaren werkzaamheden uit aan Ferm Werk. Het is ontzettend gaaf om te zien dat er nu ook een kandidaat gestart is bij Brandenburg op locatie!

Ferm Werk, maar Fadi nog meer, is Brandenburg dankbaar voor de kans die wordt geboden door het aanbieden van een contract. Iets om trots op te zijn!

En… goed voorbeeld doet volgen, natuurlijk!