Dyslexie Tekst formaat AAA

Wijzigingen doorgeven

Met een bijstandsuitkering moet u alle veranderingen in uw financiële, persoonlijke of woonsituatie doorgeven aan Ferm Werk. Bijvoorbeeld als u gaat werken, (gratis) op de kinderen van de buurvrouw past, vrijwilligerswerk gaat doen of als uw zus tijdelijk bij u komt wonen. Dat noemen we de informatieplicht. Geef wijzigingen door met uw inkomstenverklaring of wijzigingsformulier.

Inkomstenverklaring

Heeft u een wisselend inkomen dan moet u iedere maand een inkomstenverklaring inleveren. Daarmee wordt berekend welk bedrag Ferm Werk aan u overmaakt. Gebruik de inkomstenverklaring voor het doorgeven van alle wijzigingen. De inkomstenverklaring krijgt u iedere maand thuisgestuurd. Op de verklaring staat een uiterste inleverdatum. Te laat inleveren betekent dat Ferm Werk uw uitkering niet kan overmaken.

Wijzigingsformulier

Hoeft u niet iedere maand een inkomstenverklaring in te vullen en wilt u wijzigingen doorgeven, maak dan gebruik van het wijzigingsformulier.

Wanneer wijzigingen doorgeven?

Laat wijziging in uw situatie binnen zeven werkdagen aan Ferm Werk weten. U kunt hiervoor gebruik maken van het wijzigingsformulier. Als wijzigingen te laat worden doorgegeven kunnen wij besluiten om u een boete te geven. Twijfelt u of u iets wel of niet moet doorgeven? Voorkom problemen en geef bij twijfel altijd informatie door aan Ferm Werk. Bel voor advies met Ferm Werk.