Dyslexie Tekst formaat AAA

Hulp bij schulden

Als schulden en onbetaalde rekeningen u boven het hoofd dreigen te groeien is het verstandig om snel hulp te zoeken. U kunt dan een beroep doen op instanties die u helpen om uw financiële situatie weer op orde te brengen. Indien dat nodig is, krijgt u hulp bij het treffen van een schuldenregeling. Als u een beroep moet doen op de Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen (WSPN), dan kunnen zij u daarbij ondersteunen.

Zelf je schulden regelen
Heeft u geen problematische schulden, maar maakt u zich wel zorgen over betalingsachterstanden? Dan heeft u wellicht baat bij de website van het Nibud: www.zelfjeschuldenregelen.nl.

Inwoners van de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Montfoort en Oudewater
Woont u in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk, Montfoort of Oudewater? Dan kunt u voor hulp terecht bij schuldhulpverlening van Plangroep. Plangroep is uitvoerder van schuldenregelingen voor deze gemeenten.

Wilt u contact met de medewerkers van PlanGroep?
De medewerkers werken alleen op afspraak. Wilt u een afspraak maken, neem dan contact op met:

Inwoners van de gemeente Woerden
Bent u inwoner van Woerden, dan kunt u voor hulp bij schulden terecht bij de gemeente Woerden: Woerden Wijzer.

Kijk ook eens op woerden.startpuntgeldzaken.nl. Op deze website kunt u na het invullen van een aantal vragen zien van welke (landelijke) regelingen u gebruik kunt maken. Daarnaast staat er veel informatie op de website over hoe u slim met uw geld om kan gaan.

Cursus "uitkomen met je inkomen"
Taal plus biedt inwoners uit het groene hart cursussen aan om beter inzicht te krijgen in het huishoudbudget. De cursus wordt vanaf 2018 ook in Woerden gehouden. U kunt zich aanmelden via het e-mailadres of bellen naar 030-3031234. Voor meer informatie kun je ook kijken op de website.