Dyslexie Tekst formaat AAA

Hulp bij schulden

Als schulden en onbetaalde rekeningen u boven het hoofd dreigen te groeien is het verstandig om snel hulp te zoeken. U kunt dan een beroep doen op instanties die u helpen om uw financiële situatie weer op orde te brengen. Indien dat nodig is, krijgt u hulp bij het treffen van een schuldenregeling. Als u een beroep moet doen op de Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen (WSPN), dan kunnen zij u daarbij ondersteunen.

Zelf je schulden regelen
Heeft u geen problematische schulden, maar maakt u zich wel zorgen over betalingsachterstanden? Dan heeft u wellicht baat bij de website van het Nibud: www.zelfjeschuldenregelen.nl.

Inwoners van de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Montfoort en Oudewater
Woont u in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk, Montfoort of Oudewater? Dan kunt u voor hulp terecht bij het loket schuldhulpverlening van Ferm Werk. Daar zitten gespecialiseerde consulenten van Plangroep om u te helpen. Plangroep is uitvoerder van schuldenregelingen voor deze gemeenten.

Waar kunt u het loket schuldhulpverlening van Ferm Werk vinden?
Ferm Werk is gevestigd aan de Carrosserieweg 1 in Woerden. Het loket werkt alleen op afspraak. Neem hiervoor contact op met de schuldhulpverleners van Ferm Werk.

Bent u inwoner van de gemeente Montfoort?
Inloopspreekuur voor vragen over uw administratie en financiën
Heeft u vragen over uw financiën of administratie? Vermoed u op korte termijn problemen / veranderingen in uw inkomsten en uitgaven? Soms kan het financieel even tegenzitten. Om problemen te voorkomen kunt u in een vroeg stadium gratis hulp, tips en advies krijgen. Schuldhulpverlening geeft gratis advies. Hulp vragen verplicht u tot niets.
U kunt zonder afspraak langskomen:
Woensdag van 13:00 tot 14:00 uur, Huis van Montfoort, Kasteelplein 5 te Montfoort.
U legt in het kort uit wat uw situatie is. Een medewerker geeft u eventueel advies. Als het nodig is, maken we een vervolgafspraak.

Inwoners van de gemeente Woerden
Bent u inwoner van Woerden, dan kunt u voor hulp bij schulden terecht bij de gemeente Woerden: Woerden Wijzer.

Kijk ook eens op woerden.startpuntgeldzaken.nl. Op deze website kunt u na het invullen van een aantal vragen zien van welke (landelijke) regelingen u gebruik kunt maken. Daarnaast staat er veel informatie op de website over hoe u slim met uw geld om kan gaan.

Cursus "uitkomen met je inkomen"
Taal plus biedt inwoners uit het groene hart cursussen aan om beter inzicht te krijgen in het huishoudbudget. De cursus wordt vanaf 2018 ook in Woerden gehouden. U kunt zich aanmelden via het e-mailadres of bellen naar 030-3031234. Voor meer informatie kun je ook kijken op de website.