Dyslexie Tekst formaat AAA

Collectieve zorgverzekering

Een goede zorgverzekering is belangrijk. Voor inwoners van de gemeenten Woerden, Bodegraven-Reeuwijk, Montfoort en Oudewater met een laag inkomen biedt Ferm Werk een collectieve zorgverzekering aan bij VGZ of Zorg en Zekerheid. U kunt kiezen uit meerdere aanvullende pakketten, waaronder verzekering van het eigen risico. Ook zijn er pakketten waarin de eigen bijdrage voor de Wmo en de Wlz worden vergoed.

Door mee te doen profiteert u van een scherpe premie. VGZ en Zorg en Zekerheid geven namelijk een korting als u meedoet met de collectieve zorgverzekering van Ferm Werk. Daarnaast betaalt Ferm Werk een stukje van uw premie.

Voor wie?
De collectieve zorgverzekering is bedoeld voor mensen met een laag inkomen. De regels hiervoor zijn veranderd. Voor de verzekering die ingaat vanaf 1 januari 2020 mag uw inkomen niet hoger zijn dan 120% van de bijstandsnorm voor uw (gezins)situatie. We kijken niet meer naar het vermogen. Iedereen heeft recht op de premiebijdrage van € 15.

Informatie en aanmelden
Uitgebreidere informatie over de collectieve zorgverzekering vindt u op www.gezondverzekerd.nl. Hier kunt u de pakketten en premies voor 2020 vergelijken. Wilt u per verzekering weten welke kosten worden gedekt? Kijk daarvoor in het vergoedingenoverzicht van VGZ en Zorg en Zekerheid.

Overstappen naar de collectieve zorgverzekering van Ferm Werk kan ieder jaar met ingang van 1 januari. Bent u al bij VGZ of Zorg en Zekerheid verzekerd, dan kunt u ook gedurende het jaar overstappen naar het collectief van Ferm Werk. U kunt zich vanaf half november 2019 aanmelden voor de verzekering vanaf 1 januari 2020. Uw huidige verzekering wordt dan voor u opgezegd. Meer informatie vindt u ook op de infobladen Collectieve zorgverzekering 2020 en Voorwaarden m.b.t. inkomen. 

Bent u chronisch ziek of gehandicapt?
Juist dan is de collectieve zorgverzekering van Ferm Werk geschikt voor u. U kunt namelijk een pakket kiezen waarbij de eigen bijdragen voor WMO en Wlz of vervangende mantelzorg worden vergoed. Daarnaast zijn er ook ruime vergoedingen voor andere kosten zoals tandarts en fysiotherapie.

Daarnaast is er voor chronisch zieken en gehandicapten een extra tegemoetkoming. Kijk op de pagina extra tegemoetkoming voor chronisch zieken en gehandicapten hoe dit is geregeld.