Dyslexie Tekst formaat AAA

Collectieve zorgverzekering

Een goede zorgverzekering is belangrijk. Voor inwoners van de gemeenten Woerden, Bodegraven-Reeuwijk, Montfoort en Oudewater met een laag inkomen biedt Ferm Werk een collectieve zorgverzekering aan bij VGZ of Zorg en Zekerheid. U kunt kiezen uit meerdere aanvullende pakketten, waaronder verzekering van het eigen risico. Ook de bijdrage voor de Wmo en de Wlz zijn verzekerd in de collectieve zorgverzekering.

Door mee te doen profiteert u altijd van een scherpe premie. VGZ en Zorg en Zekerheid geven namelijk een korting als u meedoet met de collectieve zorgverzekering van Ferm Werk.

Voor wie?
De collectieve zorgverzekering is bedoeld voor mensen met een laag inkomen en niet te veel vermogen. Met laag inkomen bedoelen we een inkomen dat niet hoger is dan 140% van de bijstandsnorm voor uw (gezins)situatie. Inwoners met de laagste inkomens (tot 110% van de bijstandsnorm) betalen nog minder premie door een bijdrage van Ferm Werk. Het vermogen mag niet hoger zijn dan de vermogensgrens voor de huurtoeslag.

Informatie en aanmelden
Uitgebreidere informatie over de collectieve zorgverzekering vindt u op www.gezondverzekerd.nl. Hier kunt u de pakketten en premies voor 2019 vergelijken. Wilt u per verzekering weten welke kosten worden gedekt? Kijk daarvoor in het vergoedingenoverzicht van VGZ en Zorg en Zekerheid.

Bent u al bij VGZ of Zorg en Zekerheid verzekerd, dan kunt u gedurende het jaar overstappen naar het collectief van Ferm Werk. Bent u elders verzekerd, dan kunt u alleen overstappen per 1 januari. U kunt zich vanaf half november aanmelden voor de verzekering vanaf 1 januari 2019. Uw huidige verzekering wordt dan voor u opgezegd. Meer informatie vindt u ook op de infobladen Collectieve zorgverzekering 2019 en Voorwaarden inkomen en vermogen.

Bent u chronisch ziek of gehandicapt?
Juist dan is de collectieve zorgverzekering van Ferm Werk geschikt voor u. U kunt namelijk een pakket kiezen waarbij de eigen bijdragen voor WMO en Wlz of vervangende mantelzorg worden vergoed. Daarnaast zijn er ook ruime vergoedingen voor andere kosten zoals tandarts en fysiotherapie.

Daarnaast is er voor chronisch zieken en gehandicapten een extra tegemoetkoming. Kijk op de pagina extra tegemoetkoming voor chronisch zieken en gehandicapten hoe dit is geregeld in uw gemeente.